Ga naar de inhoud
010 - 273 24 24(24/7 bereikbaar)
Uitvaart melden
inspiratie-uitvaart-matrice (1)

Uitvaart organiseren

Bij het organiseren van een uitvaart moet er in een korte tijd veel geregeld worden. Het is prettig om in deze periode iemand in te schakelen die ervaring en kennis van zaken heeft. Een persoon die in staat is te ondersteunen bij het organiseren van een uitvaart die voldoet aan jouw wensen.

Een uitvaart organiseren, hoe gaat dat in zijn werk?

Wanneer iemand overlijdt, moet je als eerste stap een arts de dood officieel vast laten stellen. Of dit nu thuis, in een ziekenhuis of hospice is. Hierna kun je contact opnemen met Matrice.

Maar waar moet je beginnen? Hoe organiseer je een uitvaart? Het team van Matrice is uiteraard elk moment van de dag en nacht bereikbaar om jou hierin te ondersteunen. In het eerste telefoongesprek zullen we vragen stellen over de verzorging, waar de overledene naar toe gebracht moet worden en maken we afspraken over het tijdstip dat we bij je zijn.

Group 53

Eerst contact

Na de verzorging en het eventueel overbrengen van de overledene, is het tijd om de uitvaart vorm te geven. We gaan daarover uitgebreid met je in gesprek, thuis of bij ons op locatie. We vinden het belangrijk om van mens tot mens te spreken.

In dit eerste gesprek proberen we samen met jou af te tasten en te voelen wat voor soort uitvaart het best bij jou, de familie en de overledene past. We weten dat iedere familie anders is, dat er verschillende behoeften zijn, afhankelijk van de familieomstandigheden en situatie. Wij geven je altijd een helder beeld van de kwaliteit en prijsstelling.

Daarnaast hebben we respect voor iedere invulling van een uitvaart. We ondersteunen je volledig om zelf die invulling te bepalen. Verder bieden we rust en zorgen we dat voor afstemming op wat jij nodig hebt.

uitvaart-organiseren

Begeleiding

“Wij zijn geen leider in het proces, maar een gids. Wij ondersteunen families.”

We denken mee, schetsen mogelijke scenario’s en proberen als het ware een film op het netvlies te krijgen, waar jij een gevoel bij kan krijgen. Pas daarna gaan we echt regelen en organiseren. Tijdens het organiseren van de uitvaart blíjven we samen zoeken naar wat bij jou past. We kijken bijvoorbeeld naar rituelen, woorden en muziek.

We snappen de emoties die kunnen opspelen zoals chaos, paniek of verdriet. We begrijpen dat er soms complexe familiesituaties kunnen zijn, en tasten af hoe eenieder tóch tot zijn of haar recht kan komen tijdens de uitvaart.

inspiratie-uitvaart-matrice (1)

Organiseren van de uitvaart

Natuurlijk staan we je bij in het daadwerkelijk regelen van de uitvaart. Wij kennen de locaties in de wijde omgeving, de aula’s, kerken, restaurants etc. Wij weten wat er geregeld moet worden, helpen bij het opstellen van de rouwkaarten, adviseren bij het opstellen van het draaiboek van de dag en zorgen dat alle betrokken partijen goed op de hoogte zijn.

In dit hele proces bepaal jij zelf ons handelen. Wij volgen jou, sturen eventueel bij, hebben een helicopterview en staan als samenwerkingspartner naast je. Met als doel dat jij na afloop voelt dat de uitvaart er uiteindelijk precies zo uitzag als jij in gedachten had.

uitvaart-organiseren-1

De uitvaart

De dag van de uitvaart is ongelooflijk belangrijk. Het moet een dag worden waar jij mee verder kan. We zijn pas tevreden als we van jou horen dat je goed terugkijkt op de uitvaart, waarin jouw eigen rol en die van Matrice precies zo ingevuld werden als jij wilde.

Als we horen dat in deze uitvaart zowel aan de overledene als aan de achterblijvers recht is gedaan. Als we horen dat jij het gevoel hebt dat deze dag misschien nog wel wat langer had mogen duren.

uitvaart-organiseren-2

Nazorg

Een goede uitvaart is een belangrijk begin in het rouwproces. Het gevoel dat je de overledene de uitvaart hebt kunnen geven die jij hem of haar ook gunde. Het fijne gevoel als familie en vrienden zeggen dat deze dag hen echt geraakt heeft en hen ruimte heeft gegeven voor hun eigen emoties.

Dat na deze dag een periode aanbreekt waarin het goede gevoel kan omslaan in verdriet, rouw, gemis, dat is bekend. Ook in deze periode wil Matrice er voor je zijn. Door na de uitvaart te komen napraten. Door een prachtig boekje te geven met herkenbare situaties binnen rouw en verlies. Na een half jaar ben je opnieuw welkom bij Matrice. We organiseren dan een middag met een lezing over rouw en ieders eigen ervaringen daarin. Op deze manier willen we nogmaals aandacht geven aan het verdriet.

inspiratie-uitvaart-organiseren-5

Vooraf nadenken

Vaak komt de dood onverwacht, maar in sommige gevallen kun je van te voren over een uitvaart nadenken. Bijvoorbeeld als jezelf of iemand in je familie ernstig ziek is, als je zaken graag vooraf regelt of als je jouw kinderen niet wil belasten met het regelen ervan. Ook in dit soort gevallen helpen we je daar graag bij.

Je kunt een gesprek met ons aanvragen of hier ons Wensenformulier downloaden.

Gesprek aanvragen Wensenformulier
vooraf-nadenken-uitvaart
contact-opnemen-matrice-uitvaart

In de moeilijke tijd zo kort na het overlijden van mijn moeder was de begeleiding en de ceremonie een regelrechte verademing en ontzorging van de bovenste plank. Iedereen kijkt terug op een zeer persoonlijk en vooral waardig afscheid welk geheel v… Rik de Haas

De optie om het afscheid te houden bij Matrice was voor ons nieuw. We zijn erg blij dat we hiervoor gekozen hebben. Het voelde heel persoonlijk en de sfeer was ongedwongen. Veel mensen waren onder de indruk.

Familie B.

Het is ‘the day after’. We willen jullie bedanken voor de perfecte samenwerking en meedenken. Wij kijken terug op een heel mooi afscheid in precies de goede ambiance en losheid in combinatie met wat ritueel; in beperkte kring was het voor ons alle… Familie de Jong

De uitvaart van mijn moeder was TOP verzorgd en uitgevoerd zoals met jou besproken. Namens ons allemaal wil ook ik jou hartelijk danken voor de wijze waarop jullie dit mogelijk hebben gemaakt. Wij zullen Matrice positief uitdragen aan derden.

Familie Ooms

We hebben ervaren dat we in vrijheid onze moeder konden verzorgen, en zo nodig hulp kregen. We hebben in alle rust afscheid kunnen nemen met elkaar, wat ook door de klein- en achterkleinkinderen als zeer positief werd ervaren.

Familie Otten

De uitvaartbegeleidster leefde zich goed in hoe de overledene qua karakter en levenswijze was geweest. In de wirwar van onze emoties hebben we veel advies en begeleiding gehad rond alle mogelijkheden. Tot in detail werd het uitgevoerd zoals we bes… Familie Ouwerkerk

We kregen een heel goed gevoel toen we zagen hoe moeder was verzorgd. Het werd een prachtige, zinnige begeleiding, in werkelijk alles. Wat een goed team bij de uitvaart. We vinden Matrice een absolute aanrader!

Familie Rijsdam

Het voelde alsof het team de hele week in dienst was van ons. Maatwerk optima forma. Het klopte van begin tot einde. Chapeau!

Familie van der Vorm

Matrice heeft alles perfect geregeld, Saskia Klein voelde goed aan wat wij wilden voor onze moeder, namelijk kleinschalig en privé. Zo hebben wij in alle rust afscheid kunnen nemen van haar.

Gomez Diego

You did an excellent job of live streaming the life celebration of my brother in June 2020. My sister and I were able to feel very much a part of the day here in America. Heerlijk, bedankt!

Ineke en Joanne

Ternauwernood bekomen van de schok die ons als nabestaanden trof na het verscheiden en zodoende vinden van haar langverbeide vredige rust van en voor onze geliefde moeder, oma ‘Nicky’, tante, en vriendin Coby Kerklaan-de Vringer, konde… Jack Kerklaan

De begeleiding van de dames van Matrice, zowel bij het voorgesprek als na het overlijden van mijn man Piet, was heel betrokken en waardevol. De bijeenkomst na de ceremonie was zo informeel als ik het wilde. En ik kan iedereen aanraden een fotorepo… Marianne Rijken

Vanaf de eerste minuut nog in het ziekenhuis vlak na het overlijden van mijn vrouw word je zo goed opgevangen en begeleid , dat geeft zoveel vertrouwen en rust. Er werd volop meegedacht en vooral meegeleefd. De uitvaart is tot in de puntjes verzor… Patrick van Stein

Bij het eerste gesprek ontstond er al snel het “wij” gevoel en dat was voor ons een pré. De korte lijntjes met de dames van Matrice voelde al snel vertrouwd. Het was onze dag en de medewerkers gingen op tussen de gasten. Soms was even oogcontact a… Roger Teunisse

Wij willen hierbij graag het team van Matrice en met name Saskia Klein heel erg bedanken voor de begeleiding bij de uitvaart van mijn man Peter. Wij wisten niet dat een uitvaart op deze manier mogelijk was en moesten niet denken aan zo n kille kal… Thea en Toine van der Noord

Vanmiddag hebben we het afscheid van mijn moeder geëvalueerd. Dat klinkt raar. Toch was het goed om te doen. De begeleidster van Matrice kwam langs, en mijn nichtje Natascha was er bij. We hebben alles nog eens nagelopen en de vele positieve react… Jolie Hakkert

Dat ik recent met de dames van Matrice te maken kreeg, was niet de eerste keer. De eerste keer was de keuze voor Matrice min-of-meer toeval. Recent was de keuze voor Matrice een bewuste keuze, op basis van een eerdere zeer goede ervaring. Deze laa… Manon de Bie

Contact opnemen?

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of extra informatie nodig heeft. Wij staan 24/7 voor je klaar en we zijn altijd telefonisch bereikbaar. Daarnaast is het ook mogelijk om het contactformulier te gebruiken. Ons streven is om op de vragen die via dit formulier worden gesteld, binnen één werkdag te reageren.

010 – 273 24 24(24/7 bereikbaar)
info@matrice.nl
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.