Ga naar de inhoud
010 - 273 24 24(24/7 bereikbaar)
Uitvaart melden
kosten-van-een-uitvaart

Wat kost een uitvaart?

Bij Matrice weten we als geen ander dat geen mens hetzelfde is. Hierdoor is elk afscheid weer anders, net zoals ieder budget. Samen met jou zoeken wij naar een passende invulling die past bij jouw wensen en voorkeuren.

De kosten voor een uitvaart

De kosten van een uitvaart mogen je niet boven het hoofd groeien, dat zou later een nare nasmaak geven aan de uitvaart. We krijgen vaak de vraag: “Wat kost een uitvaart?” Logisch, want hoe eenvoudig een uitvaart ook is; er komt altijd een rekening. Tegelijkertijd is het een vraag waar we geen eenduidig antwoord op kunnen geven. De variatie in uitvaarten is zo groot en afgestemd op uw wensen.

Krijgt de uitvaart een luxe uitstraling of wordt het eenvoudig? Wil je veel zelf doen of geef je het liever uit handen? Organiseer je graag een intieme bijeenkomst of wordt het openbaar waar iedereen welkom is? Wordt het een gefineerde kist of een eiken? Gebruik je volgauto’s, de uitvaartbus of eigen auto’s? Zijn er professionele dragers of ondersteunt de familie zelf de kist? Komt er een fotograaf of niet? Wordt het een crematie of een bijzetting in het familiegraf?

We zoeken graag samen naar de uitvaart die past bij jouw budget, hoe groot of klein dat ook is. Voor ieder budget leveren we kwaliteit. Zie hieronder de verschillende prijsindicaties uit de praktijk.

Group 53

Verzekeringen

Welke uitvaartpolis er ook is, je kunt altijd terecht bij Matrice. Wij zijn niet gebonden aan verzekeringsmaatschappijen en je hebt altijd de vrije keuze. Het is wel belangrijk om, in het geval van een naturapolis, bij de verzekeringsmaatschappij na te vragen welke kosten gedekt worden.

wat-kost-een-uitvaart-matrice

Kosten uitvaart in de praktijk

Grootvader overleed in het verpleeghuis in Rotterdam. De familie liet hem overbrengen naar Matrice, omdat ze daar met elkaar op de dag van de uitvaart een kleine, informele bijeenkomst wilden houden. Ongedwongen, met koffie en gebak dat hij altijd zo lekker vond. Rouwkaarten werden niet verstuurd, de familie was zo klein.

Rondom zijn populierenhouten kist hebben ze een uur herinneringen opgehaald. Hierna hebben ze grootvader samen naar het crematorium begeleid. Bij de deur namen ze definitief afscheid van hem.

Het was fijn voor hen dat de rekening nog ruim onder de
€ 6.000,- uitkwam.

kosten-uitvaart

Praktijkvoorbeeld kosten uitvaart

Mevrouw overleed volkomen onverwacht, nog geen 60 jaar oud. Ze stond midden in het leven, met haar gezin en kleinkinderen, haar vrienden, werk en sportclub. De familie besloot niet alleen rouwkaarten te versturen, maar ook een advertentie te plaatsen in het huis-aan-huisblad.

Ze werd vanuit haar huis in Maassluis overgebracht naar Matrice, waar het gezin op bezoek kwam en later nog een keer samen met zo’n twintig vrienden. Ze wilden op de dag van de uitvaart in het crematorium absoluut geen tijdsdruk voelen en reserveerden zowel de aula als koffiekamer. Ze begrepen dat de kosten voor de consumpties niet gering zouden zijn, maar vonden het belangrijk de familie en vrienden gastvrij te onthalen.

Dat de uiteindelijke rekening net iets meer dan € 11.000,- bedroeg, hadden ze eigenlijk wel verwacht.

kosten-van-uitvaart
Ik hoop dat je snel weer levend wordt, bewerkt

In de moeilijke tijd zo kort na het overlijden van mijn moeder was de begeleiding en de ceremonie een regelrechte verademing en ontzorging van de bovenste plank. Iedereen kijkt terug op een zeer persoonlijk en vooral waardig afscheid welk geheel v… Rik de Haas

Wij willen hierbij graag het team van Matrice en met name Saskia Klein heel erg bedanken voor de begeleiding bij de uitvaart van mijn man Peter. Wij wisten niet dat een uitvaart op deze manier mogelijk was en moesten niet denken aan zo n kille kal… Thea en Toine van der Noord

Bij het eerste gesprek ontstond er al snel het “wij” gevoel en dat was voor ons een pré. De korte lijntjes met de dames van Matrice voelde al snel vertrouwd. Het was onze dag en de medewerkers gingen op tussen de gasten. Soms was even oogcontact a… Roger Teunisse

Vanaf de eerste minuut nog in het ziekenhuis vlak na het overlijden van mijn vrouw word je zo goed opgevangen en begeleid , dat geeft zoveel vertrouwen en rust. Er werd volop meegedacht en vooral meegeleefd. De uitvaart is tot in de puntjes verzor… Patrick van Stein

De begeleiding van de dames van Matrice, zowel bij het voorgesprek als na het overlijden van mijn man Piet, was heel betrokken en waardevol. De bijeenkomst na de ceremonie was zo informeel als ik het wilde. En ik kan iedereen aanraden een fotorepo… Marianne Rijken

We hebben ervaren dat we in vrijheid onze moeder konden verzorgen, en zo nodig hulp kregen. We hebben in alle rust afscheid kunnen nemen met elkaar, wat ook door de klein- en achterkleinkinderen als zeer positief werd ervaren.

Familie Otten

De uitvaartbegeleidster leefde zich goed in hoe de overledene qua karakter en levenswijze was geweest. In de wirwar van onze emoties hebben we veel advies en begeleiding gehad rond alle mogelijkheden. Tot in detail werd het uitgevoerd zoals we bes… Familie Ouwerkerk

De uitvaart van mijn moeder was TOP verzorgd en uitgevoerd zoals met jou besproken. Namens ons allemaal wil ook ik jou hartelijk danken voor de wijze waarop jullie dit mogelijk hebben gemaakt. Wij zullen Matrice positief uitdragen aan derden.

Familie Ooms

Het is ‘the day after’. We willen jullie bedanken voor de perfecte samenwerking en meedenken. Wij kijken terug op een heel mooi afscheid in precies de goede ambiance en losheid in combinatie met wat ritueel; in beperkte kring was het voor ons alle… Familie de Jong

We kregen een heel goed gevoel toen we zagen hoe moeder was verzorgd. Het werd een prachtige, zinnige begeleiding, in werkelijk alles. Wat een goed team bij de uitvaart. We vinden Matrice een absolute aanrader!

Familie Rijsdam

Ternauwernood bekomen van de schok die ons als nabestaanden trof na het verscheiden en zodoende vinden van haar langverbeide vredige rust van en voor onze geliefde moeder, oma ‘Nicky’, tante, en vriendin Coby Kerklaan-de Vringer, konde… Jack Kerklaan

You did an excellent job of live streaming the life celebration of my brother in June 2020. My sister and I were able to feel very much a part of the day here in America. Heerlijk, bedankt!

Ineke en Joanne

Vanmiddag hebben we het afscheid van mijn moeder geëvalueerd. Dat klinkt raar. Toch was het goed om te doen. De begeleidster van Matrice kwam langs, en mijn nichtje Natascha was er bij. We hebben alles nog eens nagelopen en de vele positieve react… Jolie Hakkert

Dat ik recent met de dames van Matrice te maken kreeg, was niet de eerste keer. De eerste keer was de keuze voor Matrice min-of-meer toeval. Recent was de keuze voor Matrice een bewuste keuze, op basis van een eerdere zeer goede ervaring. Deze laa… Manon de Bie

Matrice heeft alles perfect geregeld, Saskia Klein voelde goed aan wat wij wilden voor onze moeder, namelijk kleinschalig en privé. Zo hebben wij in alle rust afscheid kunnen nemen van haar.

Gomez Diego

Het voelde alsof het team de hele week in dienst was van ons. Maatwerk optima forma. Het klopte van begin tot einde. Chapeau!

Familie van der Vorm

Contact opnemen?

Neem gerust contact met ons op als je vragen of extra informatie nodig hebt. Wij staan 24/7 voor je klaar en zijn altijd telefonisch bereikbaar. Daarnaast is het ook mogelijk om het contactformulier te gebruiken. Ons streven is om op de vragen via het contactformulier binnen één werkdag te beantwoorden.

010 – 273 24 24(24/7 bereikbaar)
info@matrice.nl
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.