Ga naar de inhoud
010 - 273 24 24(24/7 bereikbaar)
Uitvaart melden
inspiratie-uitvaart-organiseren-aspect-ratio-1324-974

Inspiratie

De invulling van een waardig afscheid van jouzelf of een dierbare, kan volledig op maat worden ingevuld. Ter inspiratie delen wij enkele voorbeelden die wellicht bij jou of jouw dierbaren kunnen passen.

Inspiratie bij het organiseren van een uitvaart

Zoals ieder belangrijk evenement in het leven zoals een verjaardag, huwelijk of jubileum, is ook een uitvaart een dag die op maat ingevuld kan worden. Geen mens, budget of uitvaart hoeft hetzelfde te zijn. Belangrijk is dat we samen zoeken naar een passende locatie en invulling, dat aansluit bij jou en het budget.

We delen graag enkele ideeën en voorbeelden die als inspiratie kunnen dienen voor jouw eigen uitvaart of van een dierbare. Je kan bovendien te allen tijde jouw wensen laten vastleggen in het wensenformulier.

Group 53

Besloten of openbare uitvaart?

Er kan een kleine, intieme bijeenkomst georganiseerd worden, waarbij de familie en naaste vrienden thuis worden uitgenodigd. Dit kan in een huiskamer-omgeving, de binnentuin van Matrice (Schiedam) of in ons ongedwongen Memoricafé in Vlaardingen. Dit kan een informeel karakter hebben, waarbij je een poosje samen gemoedelijk rondom de overledene samenkomt en de overledene daarna begeleidt naar het crematorium of de begraafplaats.

Of zie je een openbare bijeenkomst voor je, waar iedereen welkom is? In onze aula kan iedereen worden uitgenodigd voor een afscheidsbijeenkomst, gevolgd door een ‘nazit’. Hier kun je bijvoorbeeld eigen muziek afspelen, foto’s tonen, toespraken houden en piano spelen.

matrice-uitvaartbegeleiding

Sfeer van de uitvaart

Kies je voor een uitvaart met stijl, misschien zelfs onder de noemer luxe? Een uitvaart op een locatie met uitstraling, zoals bijvoorbeeld het Theater aan de Schie of de Grote Kerk in Schiedam, de Laurenskerk of het Hulstkampgebouw in Rotterdam?

Of past een uitvaart in ontspannen sfeer in een strandtent, het clubhuis van de tennisvereniging of de sporthal beter bij degene die overleden is?

inspiratie-uitvaart-matrice (1)

Traditionele of eigentijdse uitvaart?

Misschien past het bij de levenswijze en de leeftijd van de overledene om een traditionele uitvaart te organiseren. Met een dienst in de kerk, in de aula van het crematorium of de begraafplaats. In gepaste kleding met een kopje koffie bij de condoleance nadien. Omdat hij of zij dat zo gewend was en het zelf niet anders zou willen.

Voor jongere mensen speelt de traditie mogelijk nog niet zo’n rol, zij kiezen misschien liever een eigentijdse invulling van deze dag. Met een eigen busje, een zelfgemaakte kist, een kleurrijke bijeenkomst met veel muziek, dragers uit de vriendengroep of een dj.

Kaja-2-juni-2008-057
begrafenis-organiseren-in-vlaardingen-header

In de moeilijke tijd zo kort na het overlijden van mijn moeder was de begeleiding en de ceremonie een regelrechte verademing en ontzorging van de bovenste plank. Iedereen kijkt terug op een zeer persoonlijk en vooral waardig afscheid welk geheel v… Rik de Haas

De optie om het afscheid te houden bij Matrice was voor ons nieuw. We zijn erg blij dat we hiervoor gekozen hebben. Het voelde heel persoonlijk en de sfeer was ongedwongen. Veel mensen waren onder de indruk.

Familie B.

Het is ‘the day after’. We willen jullie bedanken voor de perfecte samenwerking en meedenken. Wij kijken terug op een heel mooi afscheid in precies de goede ambiance en losheid in combinatie met wat ritueel; in beperkte kring was het voor ons alle… Familie de Jong

De uitvaart van mijn moeder was TOP verzorgd en uitgevoerd zoals met jou besproken. Namens ons allemaal wil ook ik jou hartelijk danken voor de wijze waarop jullie dit mogelijk hebben gemaakt. Wij zullen Matrice positief uitdragen aan derden.

Familie Ooms

We hebben ervaren dat we in vrijheid onze moeder konden verzorgen, en zo nodig hulp kregen. We hebben in alle rust afscheid kunnen nemen met elkaar, wat ook door de klein- en achterkleinkinderen als zeer positief werd ervaren.

Familie Otten

De uitvaartbegeleidster leefde zich goed in hoe de overledene qua karakter en levenswijze was geweest. In de wirwar van onze emoties hebben we veel advies en begeleiding gehad rond alle mogelijkheden. Tot in detail werd het uitgevoerd zoals we bes… Familie Ouwerkerk

Wij willen hierbij graag het team van Matrice en met name Saskia Klein heel erg bedanken voor de begeleiding bij de uitvaart van mijn man Peter. Wij wisten niet dat een uitvaart op deze manier mogelijk was en moesten niet denken aan zo n kille kal… Thea en Toine van der Noord

Bij het eerste gesprek ontstond er al snel het “wij” gevoel en dat was voor ons een pré. De korte lijntjes met de dames van Matrice voelde al snel vertrouwd. Het was onze dag en de medewerkers gingen op tussen de gasten. Soms was even oogcontact a… Roger Teunisse

Vanaf de eerste minuut nog in het ziekenhuis vlak na het overlijden van mijn vrouw word je zo goed opgevangen en begeleid , dat geeft zoveel vertrouwen en rust. Er werd volop meegedacht en vooral meegeleefd. De uitvaart is tot in de puntjes verzor… Patrick van Stein

De begeleiding van de dames van Matrice, zowel bij het voorgesprek als na het overlijden van mijn man Piet, was heel betrokken en waardevol. De bijeenkomst na de ceremonie was zo informeel als ik het wilde. En ik kan iedereen aanraden een fotorepo… Marianne Rijken

Dat ik recent met de dames van Matrice te maken kreeg, was niet de eerste keer. De eerste keer was de keuze voor Matrice min-of-meer toeval. Recent was de keuze voor Matrice een bewuste keuze, op basis van een eerdere zeer goede ervaring. Deze laa… Manon de Bie

Ternauwernood bekomen van de schok die ons als nabestaanden trof na het verscheiden en zodoende vinden van haar langverbeide vredige rust van en voor onze geliefde moeder, oma ‘Nicky’, tante, en vriendin Coby Kerklaan-de Vringer, konde… Jack Kerklaan

You did an excellent job of live streaming the life celebration of my brother in June 2020. My sister and I were able to feel very much a part of the day here in America. Heerlijk, bedankt!

Ineke en Joanne

Matrice heeft alles perfect geregeld, Saskia Klein voelde goed aan wat wij wilden voor onze moeder, namelijk kleinschalig en privé. Zo hebben wij in alle rust afscheid kunnen nemen van haar.

Gomez Diego

Het voelde alsof het team de hele week in dienst was van ons. Maatwerk optima forma. Het klopte van begin tot einde. Chapeau!

Familie van der Vorm

We kregen een heel goed gevoel toen we zagen hoe moeder was verzorgd. Het werd een prachtige, zinnige begeleiding, in werkelijk alles. Wat een goed team bij de uitvaart. We vinden Matrice een absolute aanrader!

Familie Rijsdam

Vanmiddag hebben we het afscheid van mijn moeder geëvalueerd. Dat klinkt raar. Toch was het goed om te doen. De begeleidster van Matrice kwam langs, en mijn nichtje Natascha was er bij. We hebben alles nog eens nagelopen en de vele positieve react… Jolie Hakkert

Contact opnemen?

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of extra informatie nodig heeft. Wij staan 24/7 voor je klaar en we zijn altijd telefonisch bereikbaar. Daarnaast is het ook mogelijk om het contactformulier te gebruiken. Ons streven is om op de vragen die via dit formulier worden gesteld, binnen één werkdag te reageren.

010 – 273 24 24(24/7 bereikbaar)
info@matrice.nl
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.